Etusivu >> Artikkelit >> Tallinnassa keskustellaan toimeentulosta, tasa-arvosta ja yhteisestä rintamasta

Tallinnassa keskustellaan toimeentulosta, tasa-arvosta ja yhteisestä rintamasta

13.04.2018 - 15:30
(updated: 13.04.2018 - 15:30)

Tallinnassa luodaan viikonloppuna suuntaa eurooppalaiselle vasemmistolle. Viron yhdistynyt vasemmisto on kutsunut yhteistyössä Euroopan vasemmiston kanssa Tallinnaan koolle kaksipäiväisen seminaarin, jossa keskustellaan niin alueellisista asioista kuin koko Euroopankin linjoista.

 

Virolaisia järjestäjiä kiinnostaa etenkin pohtia marxilaisen vision luomista ja sitä, miten se on aiemmin luotu ja toteutettu. Sen jälkeen päästään kiinni muun muassa hyvinvointivaltion vaikutuksiin suhteessa marxilaisten tavoitteeseen, sekä siihen miten yhteistä rintamaa voidaan rakentaa eri maiden puolueiden välillä.

 

- Minulta on pyydetty etukäteen kommentteja suomalaisen vasemmiston näkökulmasta perustulon vaikutuksista ja toisaalta erilaisten eläkemallien vaikutuksista hyvinvointivaltiota rakennettaessa, kertoo SKP:n Uudenmaan piirisihteeri ja Euroopan vasemmiston eri työryhmien jäsen Tiina Sandberg.

 

- Erityisen tärkeänä pidän sitä, että SKP:n kritiikki perustuloa kohtaan tulee esiin. On syytä suhtautua epäilevästi hankkeeseen, jonka seurauksena yritykset voisivat siirtää yhä suuremman osan palkkakuluistaan veronmaksajien, eli työläisten itsensä, maksettavaksi. Me emme kannata perustuloa vaan haluamme luoda toimivan ja riittävän perusturvamallin, joka on edelleen syyperusteinen.

 

Eläkeasioista Sandberg aikoo tuoda esiin erityisesti suomalaisten eläkeläisten kohtaamat ongelmat - Kiitos SKP:n eläkeryhmän, olen saanut perusteelliset evästykset siitä, miten sinänsä pieniltä vaikuttavat muutokset eläkejärjestelmässä ovat vaikuttaneet valtavasti eläkeläisten toimeentuloon. On erittäin tärkeää saada sekä Suomeen että muihinkin maihin juuri eläkeläisten puolta pitäviä vanhusasiainvaltuutettuja, koska läheskään kaikkien eläkeläisten voimat eivät enää riitä omien etujen puolustamiseen, vaikka haluja siihen todistetusti löytyy.

 

Sandbergin lisäksi kaksipäiväiseen tilaisuuteen osallistuvat Euroopan Vasemmiston jäsen- ja seuraajapuolueista muun muassa Valev Kald Viron yhdistyneestä vasemmistosta, Lorraine Questiaux Ranskan kommunistisesta puolueesta, sekä Giorgos Koukoumas Kyproksen AKEL-puolueesta.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista