Etusivu >> Artikkelit >> Venäjän ja USA:n sotilasjohtajat Suomessa

Venäjän ja USA:n sotilasjohtajat Suomessa

09.06.2018 - 08:00
(updated: 11.06.2018 - 10:30)
SKP:n rauhanryhmän Mervi Grönfors

Venäjän ja Yhdysvaltojen asevoimien korkeimman johdon tapaamisesta ei juuri ole tihkunut tietoja julkisuuteen. Sotilasjohtajien kerrotaan keskustelevan keinoista, joilla Yhdysvaltain johtaman liittouman ja Venäjän välinen konflikti Syyriassa voidaan välttää. Lisäksi kenraalien oletetaan keskustelevan Venäjän ja Yhdysvaltain sotilassuhteista sekä ajankohtaisista aiheista Euroopassa ja muualla. 

– Nähtävästi tapaamisen tarkoituksena on luottamuksen vahvistaminen Venäjän ja Yhdysvaltojen välillä. Suurvaltojen suhde on ollut monin tavoin jännittynyt, arvioi SKP:n rauhanryhmän Mervi Grönfors. 

– Vaikka Suomen edustajat eivät osallistu tapaamiseen, saattaa keskustelu sivuta Euroopassa ja Suomen maaperällä harjoitelleita Nato-joukkoja, pohtii Grönfors. Presidentti Niinistön ja puolustusvoimain komentajan onkin syytä painottaa hyviä naapuruussuhteita tavatessaan suurvaltojen sotilasjohtajia.

SKP vaatii Suomen hallitukselta aktiivista ja rakentavaa osallistumista ponnisteluihin konfliktien ratkomiseksi rauhanomaisin keinoin. Rauhaa rakennetaan ystävällisillä suhteilla kaikkiin maihin -erityisesti lähinaapureihin – eikä suinkaan sotaharjoituksilla ja aseilla pullikoimalla. 
 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista