6 tunnin työpäivä

SKP:n ay-ryhmä kokoaa radikaaleja ammattiyhdistysaktiiveja organisoimaan toimintaa parempien työehtojen ja vahvempien liittojen puolesta. Otamme kantaa ja esitämme aloitteita tavoitteenamme työväen valta!

Ryhmämme kärkialoitteena on parempi työaika eli yleisen työajan lyhentäminen 6 tuntiin päivässä ja 30 tuntiin viikossa. Se toimii yleisperiaatteena, mutta ala- ja työyhteisökohtaisesti on täysin mahdollista toteuttaa parempi työaika myös muulla kuormitusta vähentävällä ja työn jakamista edistävällä tavalla (esimerkiksi lyhentämällä työviikkoa). Olemme muun muassa laatineet asiasta lakiesityksen ja järjestäneet kansainvälisen kaksipäiväisen webinaarin, joka käsitteli laajasti ja monipuolisesti paremman työajan hyötyjä ja positiivisia kokemuksia. Viimeisin kannanottomme 6 tunnin työpäivän puolesta.

Yksi käynnistämämme kampanjoista on Työn päivä, vuosittain syyskuun ensimmäisenä maanantaina vietettävä ay-aktiivien, työläisten ja työväenluokkaisten vaatimusten tapahtumapäivä. Vuonna 2022 Työn päivää vietetään 5. syyskuuta. Klikkaa kampanjasivulle tästä!

Haluatko mukaan SKP:n työryhmään? Kerro kiinnostuksestasi sähköpostilla osoitteeseen skp@skp.fi

Tulevia tapahtumia:

8.12. klo 18 - Ay-ryhmän työpalaveri

 


 

6 tunnin työpäivä uutisia

 • Voimalinjoja.
  Suomen kommunistinen puolue -
  11.10.2021
  Kreikan oikeistohallitus on päättänyt yksityistää maan julkisen energiayhtiön. Päätöstä vastaan ollaan kansalaisten ja työläisten voimin perustettu kampanja. Energia-alan ammattiliitto GENOP järjestää vuorokauden kestävän lakon alkaen 19.10.
 • Tiina Sandberg puhuu budjettiriihen edessä Säätytalolla.
  Tiina Sandberg -
  07.09.2021
  Hallituksen on yhdistettävä ilmastonmuutoksen torjunta ja työllisyys. Siihen on keinoja, mutta kaikkein ensimmäiseksi on luovuttava ajatuksesta, että työttömät menevät töihin vain pakotettuina, painotti SKP:n pääsihteeri Tiina Sandberg puheenvuorossaan hallituksen budjettiriihellä.
 • Bannerikuvassa teksti 'Nyt on aika siirtyä 6 tunnin työpäivään!'.
  Suomen kommunistinen puolue -
  12.07.2021
  Viimeisimmät hyvät kokemukset työajan lyhentämisestä ovat kuuluneet Islannista. 2500 työntekijää koskeneen neljän vuoden kokeilun tuloksista kävi ilmi, että tuottavuus joko parani tai pysyi ennallaan kokeilussa mukana olleissa työpaikoissa. Työntekijät kertoivat stressitilansa vähentyneen ja he kokivat, että lyhyempi työaika pienensi burnoutin riskiä. Lisäksi raportoitiin kohentuneesta terveydestä ja työhyvinvoinnista.