Home >> Kysymykset >> Onko teidän mielestänne oikein, että rikkaat suomalaiset, jotka ovat kovalla työllä ja kapitali...
10.12.2014

Onko teidän mielestänne oikein, että rikkaat suomalaiset, jotka ovat kovalla työllä ja kapitalismilla ansainneet rahat, menettäisivät periaatteessa kaiken, jos pääsisitte "valtaan"?

Rikkauksien lähteenä ovat työntekijöiden työ ja luonnonvarat. Nykyaikainen yhteiskunta perustuu entistä enemmän yhteistyöhön, teknologiaan ja kehittyneisiin julkisiin palveluihin, mm. koulutukseen,
Yhteiskunnallisen työn tulokset jakautuvat epäoikeudenmukaisesti. Rikas vähemmistö rikastuu muiden työn kustannuksella. Tulonjakotilastot osoittavat, että tuloerot ovat kasvaneet rajusti 90-luvun jälkeen. Suurin syy siihen on pääomatulojen paisuminen ja niiden palkkatuloja alhaisempi verotus.
Kommunistit eivät esitä kaiken henkilökohtaisen omaisuuden, kuten oman asunnon tai mummonmökkien, yhteiskunnallistamista. Sen sijaan esitämme, että yhteiskunnallisen tuotannon tärkeimmät välineet alistetaan yhteiseen omistukseen ja demokraattiseen hallintaan.
Kommunistien tavoitteena ei ole myöskään ottaa valta "itselleen" vaan korvata nykyinen harvainvalta todellisella kansanvallalla.

Takaisin listaan