Home >> Tapahtumat >> Taisteleva Työväen Vappu! -livestriimi
01.05.2021

Taisteleva Työväen Vappu! -livestriimi

  • Taisteleva työväen vappu 2021

Kaikkien maiden proletaarit, liittykää yhteen!

Suomen kommunistiselle puolueelle vappu tarkoittaa kansainvälistä työväen ja opiskelijoiden mielenosoituspäivää! SKP kampanjoi tänä vappuna Natoa vastaan, aseistariisunnan ja rauhankulttuurin puolesta. Puolueen päävaatimus on siirtää hävittäjämiljardit kuntapalveluihin. SKP sanoo selkeästi: Kyllä solidaarisuudelle! Ei militarismille, Ei rasismille sekä Ei fasismille. 

 

Vappupäivän ohjelma

 

9:00

Puheenjohtaja JP Väisäsen vappupuhe SKP:n Youtube-kanavalla

 

11:00-12:00

Taisteleva Työväen Vappu – livestriimi! Youtubessa on SKP:n, Tiedonantajan ja Kommunistinuorten valtakunnallinen vappulähetys.

Muusikko Merikukka Kiviharju esiintyy, SKP:n pääsihteeri Tiina Sandberg ja Kommunistinuorten Mikael Jurvanen pitävät vappupuheet. Lisäksi kuullaan kansainvälisiä tervehdyksiä! Striimin juontaa Tiedonantajan päätoimittaja Petra Packalén

 

12:00 alkaen
 

Helsingin punainen vappu 2021!

Videotallenteet aamun kunniakäynneiltä punaisten hautamuistomerkillä Haagassa ja valtakunnallisella punaisten muistomerkillä Eläintarhan puistossa, Stadionintiellä. Haagassa puhuu eläkeläisaktiivi Olli Salin ja Stadionintiellä terminaalimies Hannu Aaltonen. Tiedonantajan vappulehti -video (musiikki Maria Aleksandra).

13:00 Vappupuhe Pakilan työväentalolta SKP:n Helsingin piirin puheenjohtaja Yrjö Hakanen. Solidaarisuusterveiset Wael Cheblak. Lisäksi valokuvia ja historiaa Pakilan työväentalon yli 100 vuoden vaiheista.

14:00-15:00 Työväenlaulujen livestriimaus Pakilan työväentalolta. Virtuaalista yhteislaulutapahtumaa vetää Seppo ja Valtteri Bruunin kokoama ohjelmaryhmä. Toivomuksia lauluista ja vapputerveisiä voi lähettää yhteislaulutapahtuman facebook-sivun keskustelupalstalla.

Yhteislaulutapahtuman järjestävät Pakilan demokraattinen kulttuurisäätiö ja SKP:n Maunula-Pakilan osastoyhteistyössä DSL:n opintokeskuksen kanssa. 

 

15:00 –16:30

Puhetta vapusta! SKP:n ay-ryhmän ja SKP:n Uudenmaan piirin vappukeskustelu lähetetään 1.5.2021 klo 15 alkaen YouTubessa ja Facebookissa

Jukka Ahokas, SKP:n Uudenmaan piirisihteeri 

- Vapun syvempää historiaa 

Anni Kivistö, Kommunistinuorten varapuheenjohtaja 

- Punaisempi vappu ay-liikkeessä 

Martti Vaskonen, JHL:n edustajiston jäsen 

- Tämän päivän taistelujen merkitys työelämässä 

Keskustelua vetää Jiri Mäntysalo

Tervetuloa mukaan!

Tapahtumapaikka

Verkossa
FI