Home >> Artikkelit >> Ay-kommunisteilla aloitteita

Ay-kommunisteilla aloitteita

17.10.2023 - 14:30
(updated: 17.10.2023 - 14:40)

SKP:n ay-ryhmä toimii oikeistolaisuutta vastaan, edistäen parempaa työaikaa, työssäjaksamista, kunnon ihmisarvoista reilua toimeentuloa ja työpaikkademokratiaa. Asunnottomien yön päivänä haluamme muistuttaa asunnottomuuden ja köyhyyden olevan suuria epäkohtia ja inhimillisiä katastrofeja, jotka tulee ratkaista määrätietoisilla vuokrakattoon, elinkustannusten kohtuullistamiseen ja perusturvan vahvistamiseen tähtäävillä toimilla.

SKP:n ay-ryhmä kokousti maanantaina 16.10. sekä kävi keskustelua työstä ja toiminnasta ajankohtaisiin ay-liikkeen tehtäviin ja haasteisiin vastaten. Luonnollisesti työläisvastaisen sinimustan Orpon ja Purran hallituksen ja työelämäheikennysten vastaisen rintaman voimistaminen työtaistelutoiminnalla, mielenosoituksilla ja yhteistyöllä oli keskeisesti esillä.

Työmme SKP:n paremman työajan lakialoitteen päivittämiseksi ja monipuolistamiseksi on lupaavassa tilanteessa. Päivitys valmistuu vielä tämän vuoden aikana.

Valmistelimme kokouksessamme myös eteenpäin ay-ryhmän organisoimaan keskustelua ”Ay-toiminnan aika”, joka pidetään Tiedonantaja-festivaalilla Vantaan Myyrmäessä (Myyräncolon Skenesali) lauantaina 18.11. klo 16.00-17.30. Keskustelun aiheina on työehtojen tila ja tulevaisuus, palkkakuopassa olevat työntekijät, heidän oikeutetut vaatimukset työehtojen parantamiseksi, elinkustannusten nousu sekä ammattiliittojen ja työttömyyskassojen yhteistyö. Lisää Tiedonantaja-festivaalista 18.-19.11. täällä!

Seuraava SKP:n ay-ryhmän kokous pidetään Zoomissa keskiviikkona 15.11. klo 18 – linkin saat ottamalla yhteyttä: skp.ayryhma@gmail.com tai some-kanavissamme Instagramissa tai Facebookissa!

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista