Home >> Artikkelit >> Keskuskomitea esittää edustajakokoukselle ennätysmäärän asiakirjoja

Keskuskomitea esittää edustajakokoukselle ennätysmäärän asiakirjoja

27.05.2016 - 18:47
(updated: 06.06.2016 - 15:54)
  • kuva Jani Leinonen
Kuvataiteilija Jani Leinonen on suunnitellut Arctic Initiativen logon

SKP:n keskuskomitea kokoontuu ensi lauantaina 28.5. viimeistä kertaa tällä edustajakokouskaudella. Seuraavaksi on vuorossa edustajakokous 4.-5.6. Turussa T-talolla.  Edustajakokous valitsee SKP:n uuden johdon ja keskuskomitean.

Lauantain 28.5. keskuskomitea esittää kesäkuun edustajakokoukselle hyväksyttäväksi kahdeksan asiakirjaa; rauhasta, maahanmuutosta, rasismista, ympäristöstä, kuntapolitiikasta, sosiaali- ja terveyspolitiikasta, sosialismista ja laajemminkin kaikesta josta piirit, osastot ja jäsenjärjestöt sekä asiakirjatyön dialogiprosessi on tahtonut.

- Olemme käyneet valtavan melkein vuoden kestäneen prosessin näiden asiakirjojen kanssa. Päätimme aikanaan keskuskomiteassa, että ihan niin kuin Leninin kootut sisältävät erilaisia toisistaan poikkeavia tekstejä, kirjoituksia ja muistilappuja voi myös SKP:n edustajakokousasiakirjat olla erilaisia, toteaa SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen innoissaan kokouksen aattona Helsingissä. 

Väisänen korostaa asiakirjatyössä sitä, että aikaisempaan nähden entistä useampi toveri on selvästi osallistunut poliittisten dokumenttien kirjoittamiseen.

- Emme me varmaan ole koskaan täysin tyytyväisiä siihen miten hyvin olemme onnistuneet saamaan kaikki toverit ja meidän kanssa muutosta haluavat yhteiskunnalliset toimijat mukaan tähän asiakirjatyönprosessiin. Kutsua ja yritystä on ollut. Kyllä minulla on vahvasti sellainen tunne, että kentällä on nyt käyty hyvää keskusteluja kaikesta siitä mitä kommunistien asiakirjoissa tulee olla. Ollaan viime kuukausina muutettu otsikoita ja painotuksia ja saatu lisää asiakirjasisältöjä ehkä joidenkin toverien mielestä turhankin impulsiivisesti, kertoo Väisänen ja kuvaa tilannetta toimintakulttuurin murrokseks 

Edustajakokouksen 4.-5. aikataulu

Keskuskomitea päättää lauantain kokouksessa esityksestä edustajakokouksen työjärjestykseksi, säännöistä ja aikataulusta sekä vahvistaa edustajakokousperusteet

Jos poliittisen toimikunnan esitys keskuskomiteassa hyväksytään alkaa SKP:n kaksipäiväinen edustajakokous lauantaina 4. kesäkuuta kello 11 ja ensimmäisen päivän osalta loppuu lauantaina kello 17.00.  Vaalivaliokunta, poliittisten asiakirjojen-, tilinpäätösasioiden ja edustajakokoukselle tulleiden aloitteiden työryhmät kokoontuvat klo 16.30. Lauantai huipentuu klo 19.00 Sigyn salissa järjestettävään ”Taide kuuluu kansalle” iltajuhlaan. Sinikka Sokka, Vuokko Hovatta, Eero Ojanen, Anneli Saaristo ja Mc Kajo esiintyvät.  Sunnuntaina 5. kesäkuuta kokous alkaa kello 9 ja se on suunniteltu loppumaan kello 16.00.

Uusi keskuskomitea

Kokouksen viimeisenä päivänä, sunnuntaina vaalivaliokunta esittää kokoukselle henkilöt uudeksi keskuskomiteaksi, joka järjestäytyy heti ja päättää poliittisesta toimikunnasta, puheenjohtajasta, varapuheenjohtajista ja pääsihteeristä.

Ennakkoon on ollut tiedossa, että nykyinen pääsihteeri Heikki Ketoharju haluaa keskittyä opintoihin eikä siksi ole käytettävissä. Tamperelainen postityöntekijä ja ay-aktiivi Petra Packalén on ilmoittanut olevansa käytettävissä pääsihteeriksi.

Nykyiselle puheenjohtajalle JP Väisäselle ei ole ilmaantunut haastajia, joten näyttää siltä, että Väisänen jatkaa tehtävässään toiselle kaudelle.

Kommunistien supertapaaminen

SKP:n edustajakokous kokoaa Turkuun merkittävän joukon kansainvälisiä vieraita Yhdysvalloista, Kuubasta, Etelä-Afrikasta, Länsi-Saharasta, Irakista, Iranista, Palestiinasta, Euroopasta ja Pohjoismaista.  Moni kansainvälinen toveri jatkaa poliittista debattia heti edustajakokouksen jälkeen maanantaina 6.6. Helsingissä järjestettävässä Arctic Initiative-aloite tilaisuudessa.

 

Arctic Initiative kokoaa yhteen Arktisen alueen kommunistisia ja vasemmistolaisia puolueita, tutkijoita, taiteilijoita ja kansalaisjärjestöaktiiveja rauhan, ympäristön ja alkuperäiskansojen oikeuksien kysymyksissä.

Mukana keskustelua avaamassa  6.6. Kirjan talolla ovat mm. JP Väisänen, SKP:n puheenjohtaja Anni Ahlakorpi, Vasemmistonuoret, Lassi Heininen Lapin yliopisto, Maite Mola Euroopan vasemmiston puheenjohtaja, Riikka Kaikkonen Euroopan vasemmiston ympäristöryhmä, Ilya Zorikhin-Nilsson, Ruotsin kommunistinen puolue, Josef Baum Wienin yliopisto, Ritva Harle Taiteilijat rauhan puolesta, Harald Reppesgaard, Norjan kommunistinen puolue, Max Anttila Kommunistinen nuorisoliitto, Marc Brodin, USA kommunistinen puolue, Tapio Siirilä, SKP:n Laspin piiri ja Demokraattinen sivistysliitto. 

28.5. Keskuskomitean kokous, Pakilan työväentalo, Lepolantie 19, kello 11-16

4.-5.6. SKP:n Edustajakokous; T-talo, Vanha Hämeentie 29, Turku la klo 11–17, su klo 9-16

6.6. Arktinen aloite; Kirjan talo, Kirjatyöntekijänkatu 10, Helsinki kello 10–19

SKP

Ajankohtaista