Home >> Artikkelit >> P4 tyrmää kikyn ja Naton

P4 tyrmää kikyn ja Naton

20.06.2016 - 12:32
(updated: 04.08.2016 - 10:00)
  • kuva SKP arkisto
SKP:n neljä "polittista P:tä" kuvassa vasemmalta Pääsihteeri Petra Packalén, puheenjohtaja JP Väisänen, varapuheenjohtajat Susanna Rissanen ja Miguel López

Jyväskylässä viime sunnuntaina (19.6.)kokoontuneet puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen, pääsihteeri Petra Packalén ja varapuheenjohtajat Susanna Rissanen ja Miguel López antavat täystyrmäyksen Kokoomuksen, Keskustan ja Perussuomalaisten hallituspolitiikalle.  

SKP:n johtonokka kokoontui Jyväskylään strategiaseminaariin ja Jyväskylän vanhasta rautatieasemasta tuli kertaheitolla maan kuumin kommunistisen politiikan polttopiste. Asialistalla olivat mm. edustajakokouksen päätösten mukaiset suuret linjat radikaalille leikkauspolitiikan ja EU-kurjistamisen politiikalle, yhteistyö edistyksellisten joukkoliikkeiden ja muiden nykymenoon tyytymättömien kanssa sekä SKP:n järjestöllisen toiminnan kehittäminen ja uudet visiot.

Luonnollisesti ajankohtainen poliittinen tilanne puhutti ja P4 eli puheenjohtaja Väisänen, pääsihteeri Packalén ja varapuheenjohtajat Rissanen ja López kertoivat heti ulos medialle tapaamisestaan mm seuraavaa;

Irti leikkauspolitiikasta

Samaan aikaan kun presidentti Sauli Niinistö käy Kultarannassa oman eliittinsä ja Ruotsin demarien Stefan Lövenin kanssa keskustelua tiiviimmästä yhteistyöstä markkinavoimiin ja kapitalismi logiikkaan linjaavien kanssa, vaativat SKP:n kärkipoliitikot sunnuntaina (19.6.) keskisuomalaisessa Jyväskylässä järjestetyssä strategiaseminaarissa Suomen hallitusta irtaantumaan niin talouskriisiin kuin pakolaiskriisiin johtaneesta uusliberalistisesta Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten kanssa harjoittamasta imperialistisesta sotapolitiikasta ja työväenluokkaa kyykyttävästä leikkauspolitiikasta.

Suomi irti sodista, sotaharjoituksista ja Natosta

Perjantaina (17.6) julkistettu ulko- ja turvallisuuspoliittinen selonteko keskittyy Suomen kansainvälisen yhteistyön tiivistämiseen. Perussuomalaisen ulkoministeri Timo Soinin esittelemässä selonteossa todetaan Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittisen toimintaympäristön olevan nopeassa ja usein ennakoimattomassa muutoksessa. Soini ei sano suoraan, että Venäjä olisi konkreettinen sotilaallinen uhka Suomelle, mutta Perussuomalaisten puheenjohtaja on kuitenkin valmis vaarantamaan hyvät naapurisuhteet viemällä Suomea entistä tiiviimmin sotilaalliseen yhteistyöhön Ruotsin, Yhdysvaltojen ja Naton kanssa. Soinin mukaan muuttunut turvallisuus tilanne vaatii nyt yhteistyön syventämistä.

- Soini on   valinnut rauhan ja turvallisuuden sijaan vaarallisuuspoliittisen linjan, sanoo SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen Jyväskylän strategiaseminaarissa.

- On sietämätöntä ja vaarallista politiikka, että talous-, maahanmuutto- ja ympäristökriisien aiheuttajista, EU:n, Naton ja Yhdysvaltojen politiikasta irtaantumisen sijaan Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa linjataan nyt  luottamalla  entistä vahvemmin kapitalismiin reiluna kauppana ja, että kuten ulko- ja turvallisuuspoliittisesta selonteosta, Soinin suulla, käy ilmi tulevaisuudessa syvennetään  sotilasyhteistyötä Yhdysvaltojen ja  Naton kanssa, tiukkaa Väisänen.

Nollatoleranssi väkivallalla vaikuttamiseen

Viime viikolla Vihdissä poliisi sai surmansa virkatehtävässä. Britanniassa vasemmistopoliitikko ammuttiin hengiltä kampanjatilaisuudessa. Yhdysvalloissa sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin iskettiin historiallisen ankarasti ja 49 ihmistä sai surmansa.

- Hyvässä yhteiskunnassa ongelmatilanteita ja vihaa käsitellään onnistuneen sivistys, koulutus ja kulttuuripolitiikan ansiosta ilman aseita ja väkivaltaa. Viime päivinä olemme joutuneet todistamaan faktaksi sen, että uusliberalistinen politiikka on rakentanut kelvotonta turvaverkkoa ja liian ohutta sivistystä käsittelemään monimutkaistunutta maailmaa, kritisoi tilanannetta SKP:n varapuheenjohtaja Miguel López

Oikeutta työmiehille ja työnaisille

Surullisen suuri osa AY- liikettä on lähtenyt mukaan pääministeri Sipilän leikkauspolitiikan suurmuskeliin ja hyväksynyt työmiehen ja työnaisen arkea, työehtoja ja toimeentuloa kurittavan kilpailukykysopimuksen niin sanotun kiky:n.  

- Ay-liikkeen jäsendemokratia on tässä kohtaa pettänyt ja pahasti. Kentän aktiivit eivät ole näiden törkeiden heikennyksien takana meidän kaikkien työehtoihin. Nyt tarvitaan vahvaa organisoitumista työpaikoilla mielenilmauksiin. Näytetään yhdessä koko kansalaisyhteiskunnan kanssa, ettemme suostu työehtojen heikennyksiin emmekä leikkauksiin, sanoo SKP:n uusi pääsihteeri Petra Packalén

SKP saa tasa-arvovaltuutetut

SKP:lle perustetaan uusi vastuullinen toimijaelin seuraamaan ja valvomaan, että Turun edustajakokouksen asiakirjojen ja hengen mukaisesti puolue toimii ja sen toimintaa kehitetään työväenliikkeen ikiaikaisten yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon periaatteiden mukaisesti.  Puolueelle tulleen palautteen vaatimuksesta keskuskomitealle esitetään, että 27.–28. elokuuta keskuskomitean kokouksessa Vähäjärvellä uuteen tehtävään valitaan kaksi toveria. Uudet tasa-arvovaltuutetut toimivat mahdollisissa ongelmatilanteissa ja uusien eteenpäin vievien aloitteiden suhteen niin, että voidaan reagoida ja entistä paremmin edistää tasa-arvoa niin puolueessa kuin sen politiikassa.

- On hyvä että puolueelta löytyy taho jolle voi esittää huolensa tai mielipiteensä tasa-arvoon ja sen toteutumiseen liittyen. Tällä myös viestitään että nämä ovat puolueelle tärkeitä asioita, sanoo SKP:n varapuheenjohtaja Susanna Rissanen

SKP:n uusi poliittinen nokka - P4

Suomen kommunistisen puolueen edustajakokous kesäkuussa (4.-5.6.) Turussa valitsi puolueelle uuden johdon. 50-jäsenisessä SKP:n keskuskomiteassa valtakunnallisen poliittisen työn aloittaa kokonaan 22 ihan uutta toveria ja 41 % keskuskomitean jäsenistä on naisia.

32-vuotias, ay-vaikuttaja, postityöntekijä Petra Packalén aloittaa uutena pääsihteerinä. Siilinjärveläinen sosiaalityöntekijä, Susanna Rissanen (32-v) ja Jyväskylän yliopistossa opettava Miguel López (57-v) ovat uusia varapuheenjohtajia. Helsinkiläinen käsitetaiteilija ja rauhanaktiivi JP (Juha-Pekka) Väisänen (49 v) jatkaa SKP:n puheenjohtajana.

SKP

Ajankohtaista