Home >> Artikkelit >> Hiroshiman muisto vaatii aktiivista aseidenriisuntaa

Hiroshiman muisto vaatii aktiivista aseidenriisuntaa

05.08.2020 - 13:15
  • Mervi Grönfors eduskuntavaalikuva 2019
SKP:n keskuskomitean jäsen Mervi Grönfors on lastenhoitaja ja rauhanaktivisti

6.8. vietetään kansainvälistä Hiroshima-päivää. 75 vuotta sitten Yhdysvallat pudotti atomipommin Hiroshimaan järkyttävin seurauksin. Siviilien kärsimykset, kuolema ja sairaudet eivät unohdu. Tänäänkin pommin uhrien jälkeläiset kärsivät atomipommin jälkiseurauksista, uhrien lapset kantavat seurauksia mukanaan. 

Ympäri Suomea järjestetään muisto- ja kynttilätilaisuuksia. Suomen kommunistisen puolueen (SKP) keskuskomitean jäsen, lastenhoitaja Mervi Grönfors on rauhanaktivisti ja toimii  mm. Suomen rauhanpuolustajissa.

Hiroshima-päivänä Grönfors puhuu SKP:n Tampereen piirin ja Demokraattisen sivistysliitto DSL:n aluejärjestön järjestämässä  tilaisuudessa Tampereen Keskustorilla kello 18. Kriittinen Grönfors pitää oikeutettuna arvostella Yhdysvaltain päätöstä käyttää atomipommia  

- Liityn arvostelijoiden joukkoon ja vaadin ydinaseiden maailmanlaajuista kieltämistä. Ydinasekieltosopimus hyväksyttiin YK:ssa heinäkuussa 2017. Sopimus astuu voimaan, kun sen on ratifioinut 50 valtiota. Allekirjoituksia puuttuu vielä. Suomi ei ole allekirjoittanut sopimusta, eikä Sipilän hallituksen päätöksellä osallistunut sopimusneuvotteluihin. Mutta nykyisen hallitusohjelman mukaan Suomi pyrkii kaikkien joukkotuhoaseiden kieltämiseen ja hävittämiseen. Tuosta kirjauksesta olen samaa mieltä. Ydinaseet ovat uhka koko ihmiskunnalle, ja niiden käyttö tai niillä uhkailu on moraalitonta ja kansainvälisen lain vastaista. Sotilasliittoon kuulumattoman maana Suomen on liityttävä ydinasekieltosopimukseen ja edistettävä aktiivisesti aseistariisuntaa, sanoo Grönfors. 

 

 

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista