Etusivu >> Artikkelit >> SKP mukana vallankumousjuhlallisuuksissa Venäjällä

SKP mukana vallankumousjuhlallisuuksissa Venäjällä

01.11.2017 - 19:00
(updated: 02.11.2017 - 08:57)
  • kommunismi Talvipalatsi JP Väisänen Petra Packalen Leningrad Pietari
Packalén ja Väisänen Pietarin Talvipalatsilla SKP:n lipun kanssa 1.11.2017

Suomen kommunistisen puolueen (SKP) pääsihteeri Petra Packalén ja puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen osallistuvat Venäjällä marraskuun alussa järjestettäviin Lokakuun Vallankumouksen juhlallisuuksiin ja Maailman Kommunististen ja Työväenpuolueiden kokoukseen Pietarissa. Kaikkien maiden työläisiä kokoava tapaaminen järjestetään jo 19. kerran ja sen kantavana teemana on tänä vuonna “Lokakuun Vallankumouksesta 100 vuotta, kommunistisen liikkeen tavoitteet ja toiminnan voimaannuttaminen imperialististen sotien vastustamiseksi, kohti rauhaa ja sosialismia.”

Packalén käyttää SKP:n puheenvuoron kokouksessa ja nostaa esille Lokakuun Vallankumouksen merkitystä suomalaiselle työväenliikkeelle ja sen synnyttämälle hyvinvointivaltiolle myöhemmin. Esille nousee myös arktisten alueiden militarisoituminen ja Suomen yhä syvenenä yhteistyö Naton kanssa. “Suomi ei ole enää sotilaallisesti liittoutumaton maa”, toteaa Packalén puheessaan. Hänen mielestään maailmanlaajuisiin kommunistien tapaamisiin on tärkeä osallistua. "Jotta pysymme tietoisina työväenluokan kohtaamasta sorrosta eri maailman kolkissa, täytyy meidän osallistua kansainvälisiin kommunistien tapaamisiin. Kuten tiedetään, porvarimedia ei kerro maailmasta juurikaan uutisia siitä, missä on edetty esimerkiksi ihmisoikeusasioissa tai työolojen parantamisessa."

Väisänen puhuu 6.11. Moskovassa kansainvälisessä vasemmistovoimien foorumissa nimeltä “Lokakuu 1917 - läpimurto kohti sosialismia". Venäjän Federaation kommunistinen puolue  järjestää Vasemmistofoorumin osana Maailman Kommunististen ja Työväenpuolueiden 19. kokousta ja Suuren Lokakuun Vallankumouksen 100-vuotisjuhlaa. Väisänen sanoo puheessaan, että edelleen on valtioita joiden pyrkimys on rakentaa sosialismia ja, että kaikki kommunistit ovat "punaisesta DNA:staan" velkaa suurelle lokakuun vallankumoukselle.

Kumpikin puhe julkaistaan skp.fi:ssä jälkeenpäin.

Seuraa kokouksen kuvia Twitterissä ja Instagramissa hashtagilla #IMCWP

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista