Home >> Artikkelit >> SKP:n järjestöllisen tilan ja tavoitteiden konferenssi 13.11. Turussa

Keywords:

SKP:n järjestöllisen tilan ja tavoitteiden konferenssi 13.11. Turussa

23.09.2021 - 16:30
(updated: 24.09.2021 - 10:56)
  • Jukka Ahokas 2021

Keskuskomitea kutsuu piirijärjestöjä puolueen järjestöllisen tilan ja tavoitteiden konferenssi 13.11 Turussa T-talon isossa salissa osoitteessa Vanha Hämeentie 29. 

Keskuskomitean kokous (28.-29.8.) päätti järjestää seuraavan keskuskomitean kokouksen yhteydessä 13.-14.11. “konferenssin”, jossa voidaan keskustella puolueen nykytilasta ja löytää ulospääsyä kriisistä ja ratkaista haasteita. 

Puolueen linjaa ja toimintaa vahvistettava 

SKP:n Uudenmaan piirisihteeri Jukka Ahokas esitti keskuskomitean kokouksessa elokuussa puolueen ongelmien selvittämistä sekä puolueen tilaa analysoivan konferenssin järjestämistä.  

Suomen kommunistisen puolueen järjestöllisen tilan ja tavoitteiden konferenssi 13.11 Turussa T-talon isossa salissa osoitteessa Vanha Hämeentie 29.  

Piirijärjestöjä kutsutaan muodostamaan 2-10 hengen konferenssidelegaatio, valmistelemaan piirin alustus (20 min) aiheesta “Kapitalismin tila tänään, vaihtoehtoisen politiikan toimet, SKP:n poliittisen työn epäkohdat ja esityksiä puolueen poliittisen ja järjestöllisen tilan vahvistamiseksi” sekä tekemään esityksiä jäsenistä konferenssityöryhmään. Konferenssiryhmä valmistelee keskuskomitealle konferenssin johtopäätökset ja toimenpiteet puolueen vahvistamiseksi 

Listaus alustuksen pääkohdista ranskalaisilla viivoilla, esitykset työryhmän jäseniksi ja ilmoittautumiset pyydetään toimittamaan poliittiselle toimikunnalle 1.10. mennessä osoitteeseen skp@skp.fi 

- Tässä jonkun vuoden aika läheltä seuranneena puolueen toimintaa ei voi olla tyytyväinen useampaan asiaan yhteisessä toiminnassamme. Ei ehkä ole mielekästä alkaa listaamaan asioita tässä, mutta peiliin katsomista tarvitaan ja rehellisyyttä sen suhteen mitä siellä näemme. Tarvitaan siis konkreettisen tilanteen konkreettista analyysiä ja sen jälkeen toimia sen mukaan. Suunnitelmallisuutta asian tilan korjaamiseksi, jos tarvetta havaitaan, keskittymistä olennaiseen ja miettimistä mikä juuri tässä hetkessä sitä on. Tietysti myös halua kantaa vastuuta mutta sen ei tulisi olla ongelma, jos kommunisteja olemme. Koen ainakin itse, että historiallisen tehtävämme kautta me olemme jo sitoutuneet paljoon ja nyt on huutoon vastattava, vakuuttaa Jukka Ahokas 

 

Jukka Ahokas on myös SKP:n edustajakokouksen henkilövalintatyöryhmän jäsen. Ahokkaan mielestä nyt on keskusteltava puolueen tilanteesta ja jalkautettava keskustelua piirijärjestöihin, osastoihin ja kadulle koska uusia toimijoita tarvitaan.  

- On mietittävä tarvitsemmeko kommunistista puoluetta? Miksi? Mihin olemme valmiit, jotta sellaisen toimivana ja vaikuttavana saamme Suomeen rakennettua. Näiden kysymysten jälkeen voidaan sitten edetä sen mukaan mitä ovat vastaukset, ohjeistaa Ahokas. 

 

Konferenssin aikataulu 

13.11. Klo 10- 18.30  

Kello 10.00 Järjestäytyminen  

Valitaan mm. konferenssin puheenjohtajat ja konferenssityöryhmä.  

10.30 Konferenssin avaus 

“Kapitalismin tila tänään, vaihtoehtoisen politiikan toimet, SKP:n poliittisen työn epäkohdat ja esityksiä puolueen poliittisen ja järjestöllisen tilan vahvistamiseksi” 

Kuullaan piirijärjestöjen alustuksia ja käydään keskustelua kello 18.30 asti. Välillä on lounastauko ja muita tarvittavia taukoja. 

14.11. Klo 10 – 17.00 Konferenssiin osallistujilla on kutsu myös osallistua SKP:n keskuskomitean kokoukseen sunnuntaina. Konferenssityöryhmä esittää sunnuntaina keskuskomitealle konferenssin johtopäätökset ja toimenpiteet puolueen vahvistamiseksi 

Konferenssin  zoom-linkki / vaatii delegaatioon ilmoittautumisen 

Puolue järjestää vanhaan malliin tarvittaessa keskuskomitean jäsenten, varajäsenten ja piirisihteerien majoituksen. Piirien delegaation osalta piirit vastaavat itse järjesteluyistä.Piirijärjestöt vastaavat itse piirin delegaation mahdollisista matkustus ja majoitustarpeista. 

Lisätietoa sähköpostilla skp@skp.fi 

 

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista