Etusivu >> Artikkelit >> Sosialismi tehdään yhdessä

Sosialismi tehdään yhdessä

05.11.2017 - 22:15
(updated: 06.11.2017 - 00:08)
Moskovassa, Venäjän Federaation kommunistinen puolueen Lokakuun 100-vuotisvallankumousjuhlassa lapset laulavat ja tanssivat paremmasta maailmasta.

SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen osallistuu maanantaina 6.11. Moskovassa, Venäjällä kansainväliseen vasemmistofoorumiin. Tapahtumaan odotetaan Maailman kommunististen ja työväenpuolueiden 19. kokouksen 103 osallistujapuolueen lisäksi lähes sataa puoluetta lisää.

- Viimeisen tiedon mukaan Moskovan vasemmistofoorumiin osallistuu lähemmäksi kaksisataa puoluetta kaikista maanosista ympäri maailmaa, kertoo Gennadi Anderjevits Zjuganov,Venäjän Federaation kommunistisen puolueen puheenjohtaja.  

Sosialismin ja kommunistisen puolueen tulevaisuudesta ja uudesta noususta puhunut VFKP:n puheenjohtaja Zjuganov puhui Moskovassa Suuren Lokakuun sosialistisen vallankumouksen 100-vuosijuhlassa, sunnuntai iltana jääkiekostakin tutussa Luzhnikin hallissa.

Moskovan vasemmistofoorumi on Venäjän Federaation kommunistisen puolueen (VFKP) Lokakuun Suuren Sosialistisen vallankumouksen juhlaohjelmaa ja kantaa nimeä “Lokakuu 1917 - läpimurto kohti sosialismia".  

Proletariaatti nousee 

Oikeisto, porvarihegemonia ja markkinadiktatuuri ovat proletariaatin ja poliittisen koneistomme pahin vihollinen. Tämä pahin vihollinen hyökkää tärkeimmän työmme ja keskeisten arvojemme kimppuun. Kapitalismi uhkaa paremman maailman puolesta käymäämme kamppailua, sanoo SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen.

- Työväenluokalla ja työläisten taistelua organisoivilla edistyksellisillä pluralistisilla, radikaaleilla ja vasemmistolaisilla voimilla on vain yksi suunta ja se on eteenpäin! Onnistuneet askeleet ovat yhteistyön askelia.

- Läpimurto kohti sosialismia voi tapahtua, kun kommunistiset ja työväenpuolueet, feministiset, radikaalit vasemmistolaiset, ekologiset ja edistykselliset puolueet alkavat yhteistyöhön keskenään puolueina ja yhteistyöhön kansalaisyhteiskunnan erilaisten toimijoiden kanssa.Läpimurto kohti sosialismia voi tapahtua, kun poliittiset puolueet alkavat ottaa yhdenvertaisia yhteistyön askelia kansalaisjärjestöjen, joukkoliikkeiden, rauhanliikkeen, HLBTQI-seksuaalivähemmistöjen verkostojen, ay-liittojen ja osastojen ja yksittäisten ihmisten ja joukkojen kanssa. Läpimurto kohti sosialismia voi tapahtua, kun aletaan ottaa konkreettisia yhteistyön askelia niiden kanssa, jotka nyt ovat tyytymättömiä nykymenoon, joita poliittisen eliitin epärehellinen peli ottaa aivoon, jotka haluavat laittaa feministisen stopin sovinistiselle politiikalle, jotka haluavat lopettaa patriarkaatin militarismin, jotka ovat valmiita toimimaan markkinadiktatuuria ja kapitalismia vastaan.  

- Yhdessä se sosialismi määritellään ja yhdessä se parempi maailmakin tehdään - ei yksi vaan yhdessä muiden muutosta haluavien kanssa, sanoo SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen Moskovan vasemmistofoorumista.  

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista