Etusivu >> Artikkelit >> YLE syrjii muunsukupuolisia ehdokkaita

YLE syrjii muunsukupuolisia ehdokkaita

10.02.2017 - 11:30
(updated: 10.02.2017 - 12:08)

Yleisradio on juuri avannut kuntavaaliehdokkaille vaalikoneen. Hienoa ja uutta koneessa näyttää olevan ehdokkaiden mahdollisuus ladata älypuhelimeen sovellus ja vastata kysymyksiin videokuvalla.

- YLE:n vaalikoneessa on tasa-arvon näkökulmasta vakava virhe, joka tulee korjata ennen kuin vaalikone avautuu äänestäjille.Vaalikone pakottaa nyt ehdokkaat valitsemaan sukupuoleksi joko vain miehen tai naisen, kertoo SKP:n pääsihteeri Petra Packalén

Suomen kommunistisen puolueen ja varmaan muidenkin puolueiden ehdokaslistoilla on kuntavaaliehdokkaita, jotka eivät identifioidu mieheksi tai naisiksi vaan ovat muunsukupuolisia.Siksi SKP on valittanut Yleisradiolle sukupuolivähemmistöjä syrjivästä toiminnasta.

- Vaalikone mahdollistaa sukupuolen ilmoittamisen ohittamisen. Sukupuoli on politiikkaa ja sen pitää näkyä vaalikoneessa. Vaadimme Yleisradiota muuttamaan vaalikonetta niin, että sukupuolen voi halutessaan määritellä muunsukupoliseksi, toteavat SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen ja pääsihteeri Petra Packalén yhteisessä kirjeessä Yleisradiolle.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista