Home >> Artikkelit >> YLE:n kieli poskessa “demokratia” ei edistä kansanvaltaa

YLE:n kieli poskessa “demokratia” ei edistä kansanvaltaa

12.12.2018 - 10:15
  • eduskuntavaali 2019, kieli poskessa demokratia, Jouko Jokinen, YLE

Tänään eduskuntapuolueet saivat tietoonsa YLE:n puoluetenttipäivän. YLE:n aamutv-ohjelmassa nähtiin viihdeohjelmista tuttu arvannosto, jolla ratkaistiin eduskuntapuolueiden vaalitenttipäivät seuraavissa eduskuntavaaleissa. Ohjelmassa olivat paikalla kaikki eduskuntapuolueiden edustajat. Eduskuntavaalit järjestetään sunnuntaina 14. huhtikuuta 2019 ja niissä valitaan kansanedustajat eduskuntaan vaalikaudelle 2019–2023. 

Vaaleihin vääristyneillä asetelmilla 

YLE:n Uutis- ja ajankohtaistoiminnan päätoimittaja Jouko Jokinen valvoi television arpajaistilaisuutta. Jokisen mukaan YLE oli halunnut tuoda nähtäväksi päätösprosessin ja että tilaisuus oli järjestetty “vähän kieli poskessa”. Jokinen kertoi lisäksi, että ohjelmistossa on myös tulossa pienpuoluetentti. 
 

- Aamun piristykseksi suunnitellulla politiikkahupailulla YLE jatkaa epädemokraattista jo eduskunnassa olevien puolueiden suosimista. Kieliposkessa-demokratian sijaan YLE:n on korjattava vaaleja ja demokratiaa vääristävä ohjelmalinjaus, jossa poliittista eliittiä ja nykyisiä vallanpitäjiä haastavat asetetaan YLE:llä  jo lähtökohtaisesti syrjään. Kaikilla eduskuntavaaleihin osallistuvilla puolueilla pitää olla yhdenvertaiset mahdollisuudet näkyvyyteen YLE:ssä. Vaalit käydään tietenkin sisältökysymyksillä mutta myös näkyvyys ratkaisee. Me SKP:ssä emme saa euroakaan valtiontukea vaan vaalit tehdään jäsenten ja tavoitteidemme takana olevien lahjoituksilla. Eduskuntapuolueet ovat jo valtionrahoituksensa ansiosta merkittävässä etuasemassa, sanoo Suomen kommunistisen puolueen puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen

Kansankokouos ei hyvää tv-ohjelmaa

SKP:n puheenjohtaja Väisänen on kritisoinut YLE:n toimia Twitterissä ja ollut asiasta yhteydessä suoraan päätoimittaja Jouko Jokiseen. Vastauksessaan Väisäselle YLE:n Jokinen viittaa siihen, että YLE:n kaikessa toiminnassamme tärkein asia on journalistinen päätöksenteko ja tarkoituksenmukaisuus.  

-Kun teemme vaaliohjelmia, tärkeää on miettiä lopputulosta eli tuotetta, jonka asiakas saa. Että siitä syntyisi mahdollisimman hyvä. Kansankokous studiossa ei synnytä hyvää tv-ohjelmaa. Siksi järjestämme sekä tv:ssä että radiossa erikseen pienpuoluetentin ja nostamme erikseen pienpuolueita esiin - varmasti paljon laajemmin kuin matemaattisen mittauksen mukainen laskelma osoittaisi, sanoo YLE:n Uutis- ja ajankohtaistoiminnan päätoimittaja Jouko Jokinen SKP:n Väisäselle (12.12.) osoittamassa kirjeessään.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista