Etusivu >> Blogit >> Taxonomy term
Näytä kaikki
 • HX hävittäjähankinta, Vapaus valita toisin, Rauhanliike, JP (Juha-Pekka) Väisänen,
  Suomen kommunistinen puolue -
  21.03.2019
  SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen esittää irtaantumista HX hävittäjähankinnasta ja keskustelun siirtämistä armeijan ja turvallisuuspolitiikan kehittämiseksi niin, että Suomesta tulee rauhanosaamisen suurvalta.
 • JP (Juha-Pekka) Väisänen, Puolustuspolitiikka, rauha, rauhanliike, hävittäjähankinnat
  Suomen kommunistinen puolue -
  18.12.2018
  SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen vetoaa, että parlamentaarinen vasemmisto ja vihreät ottaisivat järjen käteen ja irtaantuisivat Sipilän hallituksen esittämistä uusista hävittäjähankinnoista.
 • Baltic Circle, Taiteen vaikuttavuus, Kilo Taidetta, JP (Juha-Pekka) Väisänen, Blind Spot, vapaa-ajan palvelut, luokkatietoisuus
  Suomen kommunistinen puolue -
  14.11.2018
  Käsitetaiteilija, SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen puhui julkisten vapaa-ajan palvelujen merkityksestä Baltic Circle festivaaleilla. Väisäsen mukaan vapaa-ajan palveluita ei saa jättää yksityisen sektorin vastuulle.
 • Lähikirjastot, kulttuuri, vapaa-aika, Helsinki, JP (Juha-Pekka) Väisänen
  Suomen kommunistinen puolue -
  01.11.2018
  Helsingin päättäjät unohtivat kirjaston vuoden 2019 budjettipäätöksessä. Vapaa-aikasektori sai pienen määrärahojen lisäyksen. SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisäsen mukaan lähikirjastoilta jää puuttumaan perustoimintaan tarvittava miljoona ja kulttuuripolitiikalta irtaantuminen leikkaamisesta.
 • Militarismi,hävittäjät, JP (Juha-Pekka) Väisänen, SKP, asehankinnat,Hakaniemen tori
  JP Väisänen -
  04.10.2018
  SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen osallistuu sunnuntaina 7.10. Hakaniemen markkinoille Helsingissä, vaikka vastustaakin kapitalismia. Väisäsen mukaan politiikka on vietävä sinne missä ihmisetkin.
 • Kulttuuripolitiikkaa, SKP. Helsinki,JP (Juha-Pekka) Väisänen
  JP Väisänen -
  05.09.2018
  Käsitetaiteilija ja SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen tyrmää Helsingin kaupungin suunnitelmat leikata vapaa-ajan palveluista. Väisänen esittää kaupungin ylijäämästä käytettäväksi yhtä prosenttia kulttuurille, taiteelle, liikunnalle, kirjastolle ja vapaa-ajan sektorille.
 • JP Väisänen -
  08.03.2018

  SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen marssii kansainvälisenä naistenpäivänä 8.3. Tampereella Sortoa vastaan-kulkueessa. Naistenpäivän kirjoituksessaan Väisänen haastaa syöksemään kapitalismiin nojaavan poliittisen eliitin ja patriarkaatin alas alistavasta vallasta kehottamalla markkinadiktatuurin vastaiseen toimintaan ja radikaaliin yhteistyöhön työelämässä, kotona ja kadulla.

 • JP Väisänen -
  24.02.2018

  Suomen kommunistisen puolueen puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisäselle kirkonkellojen soittaminen ja hiljentyminen luokkasodan muistolle eivät riitä. Väisäsellä on aloite äänekkäästä sillanrakentamisesta, yhteistoiminnasta ja radikaalista politiikan suunnan muuttamisesta.

 • JP Väisänen -
  17.10.2017

  Käsitetaiteilija ja SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen haasta kulttuurikenttää hallituksen vastaiseen toimintaan. Väisänen osallistui Euroopan vasemmiston kulttuuriverkoston kokoukseen Brysselissä ja peräänkuuluttaa nyt prolempaa kulttuuripolitiikkaa. Väisänen väittää, että se mikä on eurooppalaista ja mitä kulttuuripolitiikka Euroopassa tarkoittaa on paljon enemmän kuin mitä ministeri Sampo Terho Suomessa, EU Parlamentin kulttuurivaliokunta tai EU komission kulttuuripoliittiset rakenneohjelmat linjaavat. 
   

 • JP Väisänen -
  21.09.2017

  SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen on tyytymätön YLE:n Venezuela-uutisointiin. Väisänen vaatii YLE.n uutisjohtoa irtisanoutumaan. Väisäsen mielestä YLE on menettänyt uskottavuutensa riippumattomana mediana asettumalla poliittisesti vastustamaan Venezuelassa vaalit voittanutta PSUV puoluetta ja bolivaarista vallankumousta.

 • JP Väisänen -
  09.07.2017

  SKP:n puheenjohtaja, käsitetaiteilija JP (Juha-Pekka) Väisänen kritisoi kirjoituksessaan Helsingin kaupungin kulttuurijohtaja Stuba Nikulan visiota vahvistaa taiteen vaikuttavuutta laittamalla taitelijat toimeentulonsa eteen tekemään muutakin kuin taidetta.

 • JP Väisänen -
  07.05.2017

  SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen boikotoi YLE:n rahoittamaa Euroviisulähetystä Ukrainan Kiovasta. Väisänen kirjoittaa blogissaan, että Euroviisut asettuvat pahanilmanlinnuksi – ”black birdiksi” ja hegemoniapommiksi Kiovaan vaikuttamaan fasistisen ja markkinavoimaisten arvojen puolesta. 

 • JP Väisänen -
  02.05.2017

  SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen kysyy miksi yksikään demari, vihreä tai vasemmistoliiton kansanedustaja ei ole perustanut Palestiinan ja Länsi-Saharan ystävyysryhmää eduskuntaan vaikka me suomalaiset toki puhumme paljon solidaarisuudesta ja kansojen itsemääräämisoikeudesta.

 • JP Väisänen -
  08.03.2017

  SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen väittää naistenpäivän puheessaan, että luokkatietoisesta näkökulmasta yhteiskunnan suurin ongelma on rikkaan miehen ajattelussa

 • JP Väisänen -
  09.02.2017

  SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen vaatii sotasopimusten sijaan rauhan ja yhteistyön sopimuksia sekä irtaantumista kehityksestä, joka tekee yhteistyöstä sotilaallista toimintaa.

 • JP Väisänen -
  13.01.2017

  SKP:n puheenjohtaja, käsitetaiteilija ja Helsingin kulttuuri- ja kirjastolautakunnan jäsen JP (Juha-Pekka) Väisänen kritisoi taloustutkimuksen tutkija Pasi Holmin visiota kulttuurin tukijärjestelmän kehittämisestä palkitsemaan kaupallista onnistumista. Väisäsen mielestä olisi ymmärrettävä, ettei kulttuuria voi rahalla ostaa ja että taiteen sekä kulttuurin julkista rahoitusta tulee nykyisestä merkittävästi lisätä koska onnistuneet taideteokset ja identiteettikokemukset tapahtuvat kulttuurissa jossa niille ja erilaisille ihmisille on tilaa.

 • SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisäsen mielestä räsästen ja soinien vähemmistöihin kohdistuvat tölväsyt on torpattava tuoreeltaan
  JP Väisänen -
  05.07.2016
  SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen pitää syrjivänä Kristillisdemokraattien Päivi Räsäsen puhetta sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksista syntinä ja ihmiskokeena jossa pyritään murtamaan sukupuolijärjestelmä. Väisänen peräänkuuluttaa argumentoimaan tuoreeltaan alas kaikki vähemmistöihin kohdistuvat oikeistopopulistiset tölväisyt.
 • SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen on Helsingin kaupungin kulttuuri- ja kirjastolautakunnan jäsen
  JP Väisänen -
  10.05.2016
  SKP:n puheenjohtaja, Helsingin kaupungin kulttuuri- ja kirjastolautakunnan jäsen JP Väisänen on tyytymätön Helsingin hampaattomaan kulttuuripolitiikkaan ja lautakuntaan, joka on huolisaan määrärahojen vähyydestä mutta sopeutuu kokoomuksen tahdilla budjettiin, joka kurittaa kulttuuria ja vaarantaa lähikirjastopalvelut
 • JP Väisänen
  JP Väisänen -
  03.03.2016
  SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen näyttää esiin kirjoituksessaan yhtäältä Yhdysvaltojen aloittamien sotien ja pakolaisuuden kuin leikkauspolitiikan ja pörssioptioiden suhteet toisiinsa ja kasvavaan rasismiin.
 • SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen
  JP Väisänen -
  10.12.2015
  0
  JP Väisäsen esitti Helsingin kulttuuri- ja kirjastolautakunnan kokouksessa (8.12.) että Helsingissä Herttoniemi-talon toiminnot ja alueen lähipalvelut säilytetään purkamisen ja palvelujen siirtämisen sijaan. Väisäsen mielestä Kettutien kirjaston siirtopäätöksestä, jonka lautakunta äänestyksellään hyväksyi, ei saa tulla uutta kirjaston Helsinki-mallia, jolla lopetetaan lähipalvelut ja siirretään kirjastot pois kotinurkilta liikenteen ja kaupan solmukohtiin.

Sivut