Home >> Artikkelit >> Array >> Protestoi sotaa - Äänestä rauhaa! SKP:n EU-vaaliohjelma on julkaistu!

Protestoi sotaa - Äänestä rauhaa! SKP:n EU-vaaliohjelma on julkaistu!

05.04.2024 - 14:15
(updated: 05.04.2024 - 14:43)
  • Eurovaalit SKP luotihuulet

Suomen kommunistinen puolue on julkaissut tänään ohjelmansa vuoden 2024 europarlamenttivaaleihin. SKP haluaa rakentaa monimuotoisen yhteistyön Eurooppaa, jossa etusijalla ovat ihmisten ja luonnon hyvinvointi, työntekijöiden oikeudet, demokratia, tasa-arvo ja solidaarisuus.

Vaalien kärkitunnuksena kommunisteilla on Protestoi sotaa - Äänestä rauhaa!

– Euroopassa kytee ihmisten vastarinta unionin nykyiselle politiikalle. Se näkyy ihmisten aktivoitumisena ympäristön puolesta ja sotaa vastaan. Miljoonat marssivat Palestiinan kansan teurastusta vastaan vaatien Israelin pysäyttämistä. Kansalaiset kapinoivat kurjistavia ja alistavia hallituksiaan vastaan kaikkialla, ohjelmassa sanotaan.

SKP on osa tätä kansainvälistä ja kehittyvää liikettä. Vaalityötä tehdään Euroopan vasemmiston, muiden kommunististen ja radikaalien vasemmistolaisten puolueiden sekä EU-parlamentin Yhtyneen vasemmiston GUE/NGL-ryhmän kanssa.

– Suomen sinimustan hallituksen valitsemalle suurpääomaa palvelevalle linjalle ja ummehtuneelle kansallisten rajojen sisälle käpertyvälle nationalismille on vaihtoehto: kansojen solidaarisuus ja tavallisten ihmisten liittoutuminen keskenään kautta maailman.

SKP käy taistelua toisenlaisen vaihtoehdon puolesta. Sellaisen, joka perustuu ihmisten solidaarisuudelle, yhdenvertaisuudelle, feminismille, kansanvallalle, sekä suurpääoman ja äärioikeiston vastustamiselle.

– Meidän vaihtoehtomme puolustaa työväenluokan ja työntekijöiden oikeuksia. Se ottaa todesta ilmasto- ja ympäristökriisin, eikä laita ympäristölaskuja köyhien maksettaviksi, vaan takaa sosiaalisen oikeudenmukaisuuden toteutumisen. Turvallisuuspolitiikassamme emme sitoudu sotilasliittoihin, vaan edistämme inhimillistä turvallisuutta ja konfliktien ratkaisemista diplomatian keinoin.

Vaalipäivä on sunnuntaina 9. kesäkuuta. SKP on asettanut tähän mennessä 19 ehdokasta ympäri maan:

Heikki Ekman, Vantaa

Joona Etto, Posio

Mervi Grönfors, Tampere

Taina Hollo, Seinäjoki

Tarja Kajari, SIT., Espoo

Toni Kallioinen, Joensuu

Jari Karttunen, Vantaa

Jonas Kettunen, Kajaani

Jarmo Knuutila, Lappeenranta

Miguel Lopez, Jyväskylä

Jiri Mäntysalo, Vantaa

Petra Packalén, Tampere

Juha Päiväniemi, Seinäjoki

Hannu Salminen, Helsinki

Tiina Sandberg, Helsinki

Akira Siivonen, Pori

Lauri Sulander, Nokia

Bex Tapanainen, Tampere

Liisa Taskinen, Kotka

Vaaleissa käytettävää kuvataidetta julkaistaan lisää kampanjan aikana. Taiteilijana kuvituksessa on toiminut Sira Moksi.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Vaaliohjelmat + Ajankohtaista