Home >> Artikkelit >> Herättää, havahduttaa ja hätkähdyttää SKP 100 – Juhlakonsertti 25.8. Arbiksella

Herättää, havahduttaa ja hätkähdyttää SKP 100 – Juhlakonsertti 25.8. Arbiksella

22.08.2018 - 17:45
(updated: 22.08.2018 - 17:54)

Suomen kommunistisen puolueen 100-vuotisjuhlakonsertti SKP:n radikaalille lavalle nousevat Kaj Chydenius & Minja Koski, Ritva Sorvali & Helena Ryti, Anneli Sauli, Arja Pekurinen ja Eeva-Helena Inomaa,  Maria Aleksandra, Merikukka Kiviharju & Petri Kautto ja Mikko Perkoila. 

Punaiset satavuotis-synttärit juontaa SKP:n pääsihteeri Tiina Sandberg. SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen pitää juhlapuheen. Paikalla SKP:n piirijärjestöjen edustajia ja kansainvälisiä vieraita. Konsertissa on väliaika.

Lahden kaupungin teatterissa näyttelevä Ritva Sorvali esiintyy SKP:n 100 Juhlakonsertissa yhdessä kollegansa Helena Rytin kanssa. 

Ritva Sorvalin mielestä taiteen tehtävä ei ole turruttaa ihmisten mieliä. 

- Ikivanha valhe tai väittämä on, että ihmiset tai kansa ei jaksa vaikeina aikoina varsinkaan katsella mitään "raskasta", mitään missä on sanomaa tai asiaa. Ja tämä on valhe. Väite, että ihmiset "haluavat" raskaina aikoina kevyttä ei pidä paikkaansa. Taiteen tehtävä ei ole kääntää ihmisten huomiota pois siitä mikä on oleellista eli esim. huonoista työolosuhteista, huonoista palkoista, opiskelijoitten, eläkeläisten, lasten jne. elämän olosuhteitten huonontamisesta, sanoo taiteilija Sorvali 

Ritva Sorvalin mukaan taide voi parhaimmillaan olla hyvinkin viihdyttävää, mutta sen tehtävä on myös herättää ihmisiä, havahduttaa, hätkähdyttää, saada näkemään uusia mahdollisuuksia, ryhtyä toimeen, muuttaa maailmaa, parantaa elämää ja antaa uskoa siihen, että asiat ovat muutettavissa. 

Parhaimmillaan taide voi lisätä yhteisöllisyyttä, rakkautta lähimmäisiin, lähimmäiset ajateltuna myös globaalilla tasolla. Hyvä taide voimaannuttaa, sanoo SKP:n 100 Juhlakonsertissa esiintyvä Ritva Sorvali 

SKP 100 Juhlakonsertti 25.8. 

SKP:n juhlakonsertti on Helsingissä Arbiksen juhlasalissa osoitteessa Dagmarinkatu 3 lauantaina 25.8.2018 kello 19-22 Liput 15 € / vähävaraisille ja työttömille 10 €

Lippuja voi ostaa Vastavirta-festivaalilla infosta ja tuntia ennen ovelta, SKP:n Helsingin toimistosta Viljatie 4, 3. kerros. Myös SKP:n Uudenmaan, Turun, Tampereen ja Joensuunpiirijärjestöt myyvät lippuja.  

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista