Home >> Artikkelit >> Kenen syytä ongelmasi todella ovat?

Kenen syytä ongelmasi todella ovat?

31.08.2023 - 15:45
(updated: 31.08.2023 - 16:38)
  • Mielenosoituksessa kyltti, jossa lukee "Hallitusohjelma tappaa".

Petteri Orpon ja Riikka Purran hallitus kokoontuu 19. - 20.9. tekemään konkreettiset päätökset siitä, miten se alkaa toteuttaa valtavia leikkauksiaan ja kehen ne kohdistetaan. Julkistettu hallitusohjelma ei lupaa hyvää kenellekään tavalliselle kansalaiselle. Mikäli Orposta riippuu, mistä tahansa heikkoudesta tai epäonnistumisesta rangaistaan armotta.

Hallituksen leikkaukset osuvat kipeästi ihan tavallisten ihmisten talouteen samalla kun inflaatio on edelleen poikkeuksellisen kova ja Suomenkin talous horjuu kuilun partaalla. Juuri tällaisena aikana ihmiset tarvitsisivat varmuutta siitä, että he saavat vaikeuksia kohdatessaan apua.

Ei ole rakennustyöntekijän syy, että rakentaminen on käytännössä loppumassa ja lomautuslappuja aletaan jakaa syksyllä.

Ei ole hoitajan syy, ettei hän kykene enää suoriutumaan tehtävistään kroonisen alimiehitetyssä ja ylityöllistetyssä työpaikassaan ja pyrkii siksi pois sieltä.

Ei ole koululaisen syy, ettei hän opi lukemaan tai laskemaan kun kouluilla ei ole riittäviä taloudellisia resursseja oppimisen tukemiseen.

Ei ole vanhuksen syy, että hän joutuu asumaan laitoksessa, jossa kukaan ei ehdi viedä häntä ulos, pysähtyä keskustelemaan tai edes tekemään välttämättömiä hoitotoimenpiteitä.

Ei ole konkurssiin ajautuvan pienyrittäjän syy, että ihmiset eivät enää uskalla käyttää rahojaan, vaan pyrkivät säästämällä varautumaan leikkauspolitiikan vaikutuksiin elämässään.

Sen sijaan on Orpon, Purran ja koko hallituksen syy, että näiden ihmisten elämästä aiotaan tehdä vielä vaikeampaa. Se on nimenomaan porvarihallituksen syytä, että työttömyysturvasta aiotaan leikata, Soten rahat loppuvat, koulutuksesta joka tasolla leikataan jäädyttämällä rahoitus, eikä hoitajamitoitus toteudu työvoima- ja rahapulan takia.

Kaikki tämä on hallituksen syytä. Ei maahanmuuttajien, ei punavihervasemmistofeministien, ei kommunistien tai edes liskoihmisten.

Siksi Suomen kommunistinen puolue kutsuu kaikkia osallistumaan kaikkialla maassa hallituksenvastaisiin mielenosoituksiin ja tukemaan niitä. Ihan tavallisten ihmisten pitää näyttää, että meille riittää, eikä meillä todellakaan ole varaa leikkauspolitiikkaan. Sen on loputtava.



SKP:n keskuskomitea

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista + Kannanotot