Home >> Artikkelit >> Maailman kommunistiset ja työväenpuolueet Palestiinan puolella

Maailman kommunistiset ja työväenpuolueet Palestiinan puolella

30.10.2023 - 12:30
  • Helsingissä Eduskuntatalon edessä liehuvat Palestiinan liput.

1. Vaadimme, että Israelin aggressio ja saarto Gazan kaistalla ja Länsirannalla loppuvat välittömästi. Kutsumme ihmisiä jatkamaan mielenosoituksia kaduilla ja laajojen protestien järjestämistä Israelin aggressiota vastaan kaikkialla maailmassa.

Ilmaisemme täyden solidaarisuutemme Palestiinan kansalle ja tuomitsemme Israelin raa'an sotilaallisen hyökkäyksen, epäinhimillisen saarron ja barbaarisen kansanmurhan Gazan alueella. Tuomitsemme Yhdysvaltojen, Britannian, Naton ja EU:n tuen Israelin hyökkäykselle.

2. Tuomitsemme Israelin vuosikymmeniä kestäneen palestiinalaisalueiden miehityksen, surmat, vangitsemiset, vainon ja siirtokunnat. Puolustamme Palestiinan kansan oikeutta vapaaseen kotimaahan ja oman maansa hallitsemiseen. Vaadimme Israelin miehityksen lopettamista, itsenäisen Palestiinan valtion perustamista ja tunnustamista, palestiinalaisalueiden laittomien siirtokuntien lopettamista ja purkamista sekä vankien vapauttamista Israelin vankiloista ja pakolaisten paluun mahdollistamista YK:n päätöslauselman 194 mukaisesti.

Israelin suorittama Palestiinan miehitys, jota USA:n ja Naton imperialismi tukee, on Palestiinan kansan ja kaikkien alueen kansojen kärsimysten lähde. Niin kauan kuin miehitys jatkuu, konfliktit jatkuvat, kansoja estetään elämästä rauhassa ja ne ovat vaarassa ajautua laajempaan sodan kierteeseen.

3. Maailman kommunististen ja työväenpuolueiden 23. kokoukseen osallistuneet puolueet ilmaisevat internationalistisen solidaarisuutensa ja vetoavat kaikkien maiden työläisiin, kansoihin ja nuorisoon, jotta ne vahvistaisivat taistelua Gazan alueen verilöylyn pysäyttämiseksi ja Israelin suorittaman Palestiinan miehityksen lopettamiseksi sekä ilmaistakseen päättäväisen solidaarisuutensa Palestiinan kansan oikeutetulle taistelulle.
 

Turkin Izmirissä 19.–22. lokakuuta 2023 pidetyn Kommunististen ja työväenpuolueiden 23. kansainväliseen kokouksen (IMCWP) osallistujat

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista + Kannanotot