Home >> Blogit >> Taxonomy term
Näytä kaikki
 • Hornet hävittäjä lentää ilmassa.
  Marko Korvela -
  20.05.2022
  Venäjän hyökkäys Ukrainaan on vahvistanut Suomessa ideologiaa, jota uskontotieteessä kutsutaan kansalaisuskonnoksi. Pyhä isänmaa ja vapaus vaativat kansakunnan yhtenäisyyttä ja valmiutta uhrauksiin sen kohdatessa ikiaikaisen, saatanallisen vihollisen, kirjoittaa toimittaja Marko Korvela.
 • Marko Korvela -
  28.02.2022
  Vuosituhannen vaihteessa vielä ajateltiin imperialismin olevan mennyttä maailmaa. Globaalin kapitalismin kriisit tuottavat silti aseistettuja hulluja apinoita, joista yksi riehuu nyt Ukrainassa, kirjoittaa toimittaja, muusikko ja runoilija Marko Korvela.
 • Marko Korvela -
  21.12.2021
  Toimittaja Marko Korvela kirjoittaa uusimmassa blogitekstissään, että nostamme miljardöörejä ja heidän kalliita tempauksiaan esikuviksemme vaikka juuri ökyrikkaiden elämäntapa tuhoaa eniten.
 • Marko Korvela -
  15.05.2021
  Kehysbudjetoinnista on Suomessakin tullut nopeasti normi, jolle ei ole vaihtoehtoja. Melko vähän on käyty keskustelua siitä, mitä kehysbudjetointi oikein on, mitä ideologisia taustoja siihen liittyy ja olisiko parempiakin tapoja tehdä talouspolitiikkaa.
 • Maria Ohisalo, Katri Kulmuni, Sanna Marin, Li Anderson ja Anna-Maja Henriksson.
  Marko Korvela -
  18.06.2020
  Maailman valtiot ja Suomi siinä mukana käyttävät satoja miljardeja euroja toimimattomaksi todetun talousjärjestelmän tukemiseen, koska muuta vaihtoehtoa ei ole – edes vasemmalla, kirjoittaa toimittaja ja kommunisti Marko Korvela.
 • Suomen kommunistinen puolue -
  03.03.2020
  Kun edustuksellisen poliittisen järjestelmän perusta murtuu, yksilöt hakevat vaikutusmahdollisuuksia itseen kohdistuvasta hallinnasta ja kurista, toteaa toimittaja ja kommunisti Marko Korvela.
 • Kommunistiblogi -
  09.01.2020
  Yhdysvallat on Irakin-iskullaan rikkonut törkeästi kansainvälistä lakia. Länsimaisen imperialismin pitkä varjo lankeaa nyt kaikella painollaan Lähi-idän päälle, toteaa toimittaja ja kommunisti Marko Korvela.
 • Marko Korvela -
  26.11.2019
  Työnantajat yrittävät työmarkkinaneuvotteluissa jälleen kerran vedota kilpailukykyyn polkiessaan työläisten palkkoja ja työehtoja. Kapitalisti pyrkii piilottamaan suurpääoman edut samaistamalla ne kansallisiin etuihin, toteaa SKP:n keskuskomitean jäsen, freelance toimittaja Marko Korvela.
 • Marko Korvela, kommunistiblogi, Kommunismi ei toimi
  Marko Korvela -
  28.05.2019
  Väitetään, että kommunismi ei toimi, mutta pitääkö se paikkaansa? Tätä kysymystä pohtii toimittaja-muusikko ja militantti vallankumouksellinen Marko Korvela.
 • Köyhien aktivoiminen ei auta myöskään heitä, ellei tehdä muutoksia myös yrityksiin ja yhteiskuntaan.
  Suomen kommunistinen puolue -
  22.01.2019
  Hyväosaisen eliitin edustaja Kari Uoti avautui hiljattain sosiaalisessa mediassa käsityksistään köyhistä. Valitettavasti hän ei ole ainoa vaan kuvastaa liberalistisen yhteiskunnan mielentilaa, jolla on historiassa pitkät juuret, toteaa espoolainen toimittaja ja muusikko Marko Korvela.
 • Joulu tulee kaikille tasapuolisesti, pöydän antimissa vain on isot erot.
  Suomen kommunistinen puolue -
  22.12.2018
  Yksilön tietoisuuden muutos edellyttää ennen muuta jaettuja kokemuksia. Ruokajonossa meitä sitoo yhteen kamppailu arkipäiväisestä toimeentulosta.
 • Marko Korvela,
  Suomen kommunistinen puolue -
  19.11.2018
  Toimittaja Marko Korvela kirjoittaa, että Suomessa asenteet heikompiosaisia kohtaan ovat jyrkentymässä. Puheet ihmisroskasta ovat kaikuja liberalismin ajattelusta, jonka mukaan omistamaton luokka kaipaa vain kuria ja järjestystä.
 • Marko Korvela -
  24.08.2018
  Marko Korvela kirjoittaa, että työväenliikkeen tehtäviä on antaa työläisille kieli, jolla ei vain pyydetä vaan vaaditaan
 • Marko Korevela on SKP:n poliittisen toimikunnan jäsen ja Tiedonantajan päätoimittaja
  Marko Korvela -
  23.09.2014
  Marko Korela kirjoittaa yhteiskunnallisen putkiremontin ajankohtaisista haasteista